”Miksi painoni ei putoa?” Tässä 13 syytä, miksi painonpudotus saattaa jumittua.

72w42
1. Et ole johdonmukainen.

Älä valehtele itsellesi ja kuvittele, että se riittää, että liikut ja syöt terveellisesti vain silloin tällöin. Ilman supergeenejä, sinun on oltava johdonmukainen saavuttaaksesi tavoitteesi.

2. Kasvatat lihasmassaa.

Muista, että paino ja rasva ovat kaksi eri asiaa. Vaaka ei näytä rasvamassan määrää, vaan kokonaispainosi ja, jos olet kasvattanut lihasmassaa, niin painosi saattaa nousta. Mitä enemmän sinulla on lihasmassaa, sitä tehokkaammin poltat rasvamassaa. Älä siis tuijota vaakaa liian paljon.

3. Et ole niin tarkka, kuin ajattelet olevasi.

Joskus huijaat itseäsi, että olet treenannut niin kovaa, että voit palkita itsesi pitämällä lepopäiviä ja syödä herkkuja. Toki lepo on tärkeää ja joskus voi herkutellakkin, mutta jos kokoajan on lepopäiviä ja herkkupäiviä, niin tulokset menevät varmasti väärään suuntaan.

4. Sinulla ei ole vaihtuvuutta harjoittelussasi.

Kehosi on fiksu järjestelmä. Jos harjoittelet jatkuvast samalla tavalla, niin kehosi sopeutuu harjoitukseen, eikä se ole sille enää haaste. Harjoitusohjelmaa olisi syytä muuttaa vähintään 12 viikon välein.

5. Olit mehupaastolla.

Tämä ei ole pysyvän painonpudotuksen kannalta järkevää.
Painoa kyllä lähtee, mutta se on lähinnä pelkkää nestettä, jotka tulevat varmasti takaisin heti kun lopetat mehupaaston.
Pikadietit ylipäätään eivät ole järkeviä vaihtoehtoja terveille ihmisille, joten keskity mielummin harjoittelemaan ja syömään terveellisesti.

6. Et syö aamiaista.

Kun jätät aamiaisen syömättä, niin ahmit väliin jääneet kalorit todennäköisesti viimeistään lounaalla, kun kova nälkä yllättää. Vaihtoehtoisesti iskee väsymys, kun et saa tarpeaksi energiaa jaksamaan koko päivää. Aamupalan jättäminen väliin voi hidastaa aineenvaihduntaasi ja saada painon nousemaan.
Jos aamiaisen syöminen tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta, niin aloita syömällä pieniä annoksia. Ennemmin tai myöhemmin huomaat, että aamusin onkin nälkä. Syö aamupalaksi jotain proteiinipitoista, kuten proteiinismoothie tai vaikka kananmunaa leivän päällä.

7. Keskityt pelkkään kestävyysharjoitteluun.

Pelkällä kestävyysharjoittelulla et saa parasta mahdollista tulosta. Tee myös voimaharjoittelua, jolloin saat lihasmassaa. Tällöin lepoenergiankulutuksesi on suurempaa ja poltat tehokkaammin rasvaa. Tällöin vartalosi kiinteytyy, eikä ainoastaan kuihdu.

8. Käytät liian pieniä painoja tai et käytä painoja ollenkaan.

Jos tavoitteenasi on kiinteytyä ja kasvattaa lihasta, on parempi tehdä vähemmän toistoja (10-15) suuremmilla painoilla, kuin paljon toistoja (20+) pienemmillä painoilla. Lihasten pitää saada jatkuvasti uutta haastetta, jos haluat kasvattaa lihasmassaa.

9. Et syö proteiinipitoista ateriaa ennen treeniä.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että syömällä pienen proteiinipitoisen aterian ennen harjoitusta, voi parantaa suoritustasi ja tehostaa energiankulutustasi harjoituksen aikana, sekä koko loppu päivän. Proteiinipitoinen ruoka myös säästää lihaksiasi katabolialta.

10. Treenaat aina yksin.

Henkilöt jotka liittyvät liikuntaryhmiin saavuttavat parempia tuloksia. Miksi? Koska ryhmässä olet velvollinen itsesi lisäksi muille ja sen lisäksi se on hauskaa! Etsi siis itsellesi salikaveri tai vaikka lenkkiseuraa.

11. Stressaat vaa’an lukemia.

Opi ymmärtämään, että paino on muutakin kuin pelkkä numero. Mitä enemmän tuijotat vaakaa, sitä hankalampaa hommasta tulee. Erityisesti, jos kasvatat lihasmassaa, niin paino ei välttämättä tipu, vaan saattaa jopa nousta.
On tärkeää pitää stressi hallinnassa, että painonpudotus etenee.

12. Juot kevytlimuja.

Tukimukset ovat osoittaneet, että ihmiset jotka juovat kevytlimuja, saavat kaloreita aivan yhtä paljon päivän aikana jotain muuta kautta. Limut voivat olla myös syynä turvotukselle.

13. Välttelet hiilihydraatteja.

Tämä voi johtaa painon nousuun aikanaan, eikä sinulla ole tarpeeksi energiaa tehokkaaseen harjoitteluun. Keho käyttää hiilihydraatteja polttoaineena päivän aikana. On tärkeää syödä tarpeeksi hiilihydraatteja, joita kehosi pystyy käyttämään. Täysjyvätuotteet ovat hyviä valintoja. Muista kumminkin kohtuus hiilihydraattienkin kanssa!

Lähde: Kaylatsines

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s