”Miten polttaa keskivartalorasvaa ja saada vatsalihakset näkyviin?”

images

Heti alkuun pahoittelut, mutta rasvanpolttoa ei voi kohdistaa tiettyyn paikkaan.. eikä pelkkien istumaan nousujen tekeminenkään auta saamaan unelmiesi vatsalihaksia.
Painonpudotus ei valitettavasti tapahdu myöskään yhdessä yössä, vaan vaatii omistautumista terveelliseen ja tasapainoiseen elämäntyyliin.

Joka tapauksessa, välttämällä näitä virheitä, sinulla on parempi mahdollisuus onnistua painonpudotuksessa ja saada vatsalihakset näkyviin.

Et nuku tarpeeksi.

Sillä että ei nuku tarpeeksi on muitakin haittavaikutuksia, kuin se että olet pahalla tuulella aamuisin! Kun et nuku tarpeeksi, niin kehosi tuottaa enemmän greliiniä (hormoni joka stimuloi ruokahalua) ja vähemmän leptiiniä (kylläisyyshormoni).
Tämä tarkoittaa että olet nälkäisempi ja etkä tunne oloasi täydeksi ruokailun jälkeen. Olemme varmasti samaa mieltä, että väsynyt ja nälkäinen olo ei ole hyvä yhdistelmä!

Ratkaisu: Yritä nukkua vähintään 8-9 tuntia joka yö. Tee nukahtamisesta helpompaa välttämällä kofeiinia myöhään illalla.
Kannattaa myös sammuttaa elektroniset laitteet (Tv, puhelin, tietokone), jotka vaikuttavat unen saantiin, muutamaa tuntia ennen nukkumista.

Olet stressaantunut.

Kun olet stressaantunut, kehosi tuottaa hormonia nimeltään kortisoli (ns. stressihormoni). On normaalia stressaantua aika ajoin, mutta jos on jatkuvasti stressaantunut, niin korkeat kortisolitasot elimistössä voivat vaikeuttaa painonpudotusta.
Stressatessa tulee myös helposti valittua lohturuokia, jotka harvemmin ovat terveellisiä vaihtoehtoja, joten tämäkään ei auta painonpudotuksessa.

Ratkaisu: Tämä on helpommin sanottu kuin tehty, mutta stressi pitäisi saada kuriin! Etsi keinoja millä saat itsesi rauhoittumaan, kun stressaat tai olet pahalla tuulella. Keinoja joita kannattaa kokeilla on esimerkiksi meditointi, pitkät kävelyt, liikunta, ystävien tai perheen kanssa juttelu, kirjan lukeminen tai vaikka elokuvan katsominen.
Yritä parhaasi olla syömättä kun stressaannut vaan koita ratkaista stressi jollain muulla keinolla.

Et tee oikeanlaisia harjoituksia.

Kun puhutaan painonpudotuksesta, niin ajatellaan heti ensimmäisenä ”aerobista” harjoittelua. Vaikka aerobinen harjoittelu (kuten kävely, juokseminen tai pyöräily) auttaakin polttamaan kaloreita ja painonpudotuksessa, mutta yksinään se ei ole tehokkain tapa vähentää keskivartalorasvaa.
Toisenlaiset harjoitukset kuten HIIT ja vastuksilla tehdyt harjoitukset saattavat polttaa kaloreita vielä monta tuntia harjoituksen jälkeenkin. Älä siis pelkää nostaa painoja (erityisesti naiset), koska saatat yllättyä miten paljon se saattaa auttaa painonpudotuksessa ja vatsalihasten saamisessa.

Ratkaisu: Tämä ei tarkoita, että pitää tehdä ainoastaan HIIT ja vastuksilla tehtyjä harjoituksia, mutta yritä yhdistellä kaikkia näitä harjoituksia pitkin viikkoasi. Et ainoastaan saa parempia tuloksia, vaan saat myös vaihtelua harjoitteluusi.

Harjoitat pelkkiä vatsalihaksiasi.

Jos syöt terveellisesti ja treenaat ainoastaan vatsalihaksiasi, niin saatat huomata, että painonpudotus saattaa viedä todella paljon aikaa. Kuten sanottu, niin rasvaa ei voi polttaa mistään tietystä kohdasta, vaikka tekisit kuinka vatsalihaksia. Rasva lähtee joka puolelta kehoa eli kannattaa keskittyä harjoittelemaan koko kehoa, jolloin kulutat enemmän ja pudotat painoasi nopeammin.
Perusliikkeet (kuten kyykyt, punnerrukset jne.) ovat tehokkaampia kuin eristetyt liikkeet (kuten hauiskäännöt, istumaan nousut jne.)

Ratkaisu: Tee harjoituksia jotka rasittavat kaikkia kehosi alueita, eikä ainoastaan vatsaa! Jos tarvitset apua harjoitusohjelman luomisessa, voit ottaa rohkeasti yhteyttä.

Syöt liikaa pitkälle prosessoituja ruokia.

Vaikka ne maistuvat hyvältä, niin rasvaiset ruuat kuten sipsit, suklaa ja uppopaistetut ruuat sisältävät paljon huonoja rasvoja. Rasvaiset ruuat eivät pidä nälkää, eivätkä täytä yhtä hyvin kuin hiilihydraatti ja proteiini pitoiset. Tästä syystä tulee helposti syötyä liikaa. Rasvaiset ruuat sisältävät myös enemmän kaloreita. Napostelu on joskus ihan ok, mutta jos tosissasi haluat pudottaa painoa, niin kannattaa harkita kuinka usein napostelee.

Ratkaisu: Vaihda huonot rasvat hyviä rasvoja sisältäviin ruokiin, kuten kaloihin, pähkinöihin, siemeniin tai avokadoon esimerkiksi. Vaikka hyviä rasvoja sisältäviä ruokia kannattaa syödä saavuttaakseen tavoitteensa, niin näissäkin pitää olla järki mukana ja syödä järkeviä annoskokoja.

Muista että painonpudotus ja vatsalihakset eivät tapahdu yhdessä yössä, vaan vaatii omistautumista ja kovaa työtä, mutta jokainen pystyy siihen kyllä! Ole kärsivällinen itsesi kanssa, äläkä vertaa itseäsi muihin, vaan keskity omaan tekemiseen, niin onnistut varmasti!

Lähde: Kaylatsines

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s